Enric Santiáñez Tió

BIOGRAFIA

 

L’Enric es llicencià el 1990 en física teòrica i deixà posteriorment la seva tasca investigadora reflectida a la revista Physics Letters B, tot i que hores d’ara es dedica professionalment a la consultoria tecnològica i bancària. En la vesant més creativa, les seves inquietuds artístiques, la seva sensibilitat i el seu agut sentit d’observació de tot allò que l’envolta en forma gràfica, oral i escrita l’han empès de ben jove a comunicar mitjançant la seva obra tot allò que li transmet el seu dia a dia amb una marcada interpretació crítica.

 

Fa 10 anys que es dedica a la fotografia de carrer, de la moda i de l’espectacle. El retrat, la fotografia de viatges i de la natura omplen també el seu book fotogràfic on es fa palès

com el sentit d’observació i sensibilitat d’un artista, acompanyades d’una elaborada tècnica fotogràfica, pot arribar a comunicar i colpir l’espectador de manera sorprenent. 

 

Una bona prova d’això és la seva contribució a “Faces of the World” del National Geographic amb una fotografia de viatge que podreu contemplar en aquesta exposició. També ha estat finalista del concurs “Memorias de un verano” del diari El País. 

 

També es dedica al món del teatre, primer com a actor i actualment com a director de la companyia Acting Jack Flash, amb la qual ha portat als escenaris obres com “Orfeo desciende” (Tennessee Williams), “La tienda de los suicidas” (Jean Teulé) o “Estado de sitio” (Albert Camus) així com una atrevida adaptació de Blade Runner: Nexus 6.

 

A la seva vesant com a escriptor, a més de la seva interessant tasca dramatúrgica, l’Enric es mou entre la crònica àcida de l’actualitat i el relat curt. Pots fer-ne un tast amb “El barbero de Treblinka”, colpidor relat publicat el 2010 a l’antologia d’autors diversos “Leyendo entre líneas”.

 

A Taste of Africa

c/Calàbria, 142 - Barcelona