Wanafrica: Connexions

Diàspora i Panafricanisme

Que es Wanafrica?

Edicions Wanafrica neix al 2014 amb l'objectiu inicial de publicar amb llengua castellana i catalana, una sel·lecció d'obres literàries d'autors africans i antillencs, els qüals son desconeguts pel públic espanyol, malgrat el seu indiscutible interés

________________________________________

CONNEXIONS TEMA 3: 22 Maig de 2019

Amb la finalitat de crear un espai de debat fomentant la reflexió i l’intercanvi d’idees des d’una perspectiva crítica i constructiva sobre la situació de l’Àfrica, l’Associació Club Wanafrica presenta el cicle de conferències ‘Connexions: Múltiples maneres d’entendre l’Àfrica’, un cicle de conferències imprescindibles per al 2019

DIÀSPORA I PANAFRICANISME: Hi ha qui sosté que l’Àfrica no s’acaba a les barreres geogràfiques del continent, que la diàspora africana constitueix un “territori” més que se suma a les delimitacions imaginàries nord, sud, est, oest i centre. El panafricanisme és la ideologia i un moviment que defensa que una Àfrica unida és possible. A la pràctica, quina és la relació entre la població africana del continent i aquella que està repartida per la resta del món? Com es connecten les persones, els moviments socials, les reivindicacions polítiques de l’interior i l’exterior de l’Àfrica continental? Amb el temps, nous reptes sorgeixen. Les noves generacions d’afrodescendents a la diàspora se segueixen relacionant amb el continent de la mateixa manera que els seus avant-passats?

Amb Antumi Toasijé, historiador i activista panafricanista, i amb l'activista antiracista Jeffrey Abé Pans, col·laborador de les revistes Afroféminas i Negrxs Magazine.

CONNEXIONS TEMA 4: 19 Juny de 2019

RELIGIONS: Connexió amb el "Més enllà"

El contintent africà comprèn una gran diversitat de fes religioses. Diverses corrents de l'islam i el cristianisme s'entremesclen amb les anomenades religions africanes tradicionals. Les maneres d'entendre la vida, la mort  i el més enllà són plurals. En aquesta sessió, explorarem algunes tendències religioses de continent com a formes d'entendre les connexions monoteistes i politeistes i amb el més enllà.

Amb Ade Akinfewa i Bilal Didac P. Lagarriga

i Paul Ogabor   Modera: Inma Viguera

A Taste of Africa

c/Calàbria, 142 - Barcelona